Kołobrzeska Fabryka Piwa po kilku miesiącach prac dokończyła aranżację dolnej części neogotyckiej wieży, w której od teraz mieści się nowa restauracja.
Piwo „Colberg” warzone przez lokalny browar znane jest w naszym mieście i nie tylko, przede wszystkim dzięki nagrodzie w plebiscycie „Nasze Kulinarne Dziedzictwo”, którego finał miał miejsce w Szczecinie. Niedawno, piwo znalazło się również w książce pt. „Smaczny Kołobrzeg”. Warto podkreślić, że produkowane przez KFP „Colberg” piwo „Black” nawiązuje do znakomitej marki, która przed wojną była niezwykle popularna w mieście nad Parsętą.
To, co do tej pory rzucało się w oczy, to przede wszystkim brak miejskiego browaru z lokalnymi gatunkami piwa. Budowa planowana jest już w przyszłym roku, ale już teraz w zbudowanej dokładnie 130 lat temu wieży ciśnień otwarta została restauracja „Colberg”. Jej niewątpliwym atutem są nowe gatunki piwa, których smakować będzie można tylko w tym miejscu. Oczywiście, obok chmielowego napoju, w menu są dania dla każdego smakosza.
UWAGA!
Komentarze są prywatnymi opiniami Czytelników, za które redakcja nie ponosi odpowiedzialności. Publikowanie jest jednoznaczne z akceptacją regulaminu. Jeśli jakikolwiek komentarz narusza obowiązujące prawo lub zasady współżycia społecznego, prosimy o kontakt poczta@miastokolobrzeg.pl. Komentarze niezwiązane z artykułem, naruszające regulamin lub zawierające uwagi do redakcji, będą usuwane.
Komentarze zostaną opublikowane po akceptacji przez moderatora.