Kacper Wąsowicz, uczeń ZSM im. Bolesława Krzywoustego przy ul. Piastowskiej w Kołobrzegu, został zwycięzcą wojewódzkich eliminacji II Ogólnopolskiego Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz. Temat tej edycji to „Wariacje z wieprzowiną”. Kacper Wąsowicz wywalczył I miejsce w Szczecinie, wykonując policzek wieprzowy z sosem z piwa porter i konfitowanym ziemniakiem, puree z topinamburu w towarzystwie stojącego borowika stepowego. Uczeń odbywa praktyki w Hotel Leda Spa**** pod okiem Mistrza Andrzeja Jakomulskiego. Z ramienia szkoły ucznia przygotowywała Katarzyna Olszak. Serdecznie gratulujemy!
UWAGA!
Komentarze są prywatnymi opiniami Czytelników, za które redakcja nie ponosi odpowiedzialności. Publikowanie jest jednoznaczne z akceptacją regulaminu. Jeśli jakikolwiek komentarz narusza obowiązujące prawo lub zasady współżycia społecznego, prosimy o kontakt poczta@miastokolobrzeg.pl. Komentarze niezwiązane z artykułem, naruszające regulamin lub zawierające uwagi do redakcji, będą usuwane.
Komentarze zostaną opublikowane po akceptacji przez moderatora.