Jaka jest kuchnia regionalna w Ustroniu Morskim? Co się jada na co dzień na terenie naszej gminy? Jakie są popisowe dania szefów najlepszych kuchni?
Na te pytania próbuje odpowiedzieć wydawca książki, który podjął się publikacji pierwszej książki kucharskiej z tego terenu pt. "Smaczny Kołobrzeg. Kuchnie rejonu kołobrzeskiego". Obecnie trwają na terenie gminy Ustronie sesje fotograficzne, wykonywane przez znanego i cenionego kołobrzeskiego fotografika - Roberta Gauera. Na zdjęciach możemy zobaczyć przygotowania z Hotelu Lambert i Hotelu Boulevard. Swoje popisowe dania serwują: szef kuchni Wiesław Ogrodowski i szef kuchni Andrzej Hynda. Wkrótce zaprezentujemy Państwu relację zdjęciową z Hotelu "WODNIK", Restauracji "Kabaczek" i Hotelu "SKAL" w Ustroniu Morskim. Ustrońskie obiekty, które chciałyby zapromować się poprzez swoją kuchnię w tej publikacji, mogą się zgłaszać do Referatu Promocji i Rozwoju w urzędzie gminy tel. 94 35 14 189, w terminie do końca lipca 2015 r. Lista jest jeszcze otwarta.
UWAGA!
Komentarze są prywatnymi opiniami Czytelników, za które redakcja nie ponosi odpowiedzialności. Publikowanie jest jednoznaczne z akceptacją regulaminu. Jeśli jakikolwiek komentarz narusza obowiązujące prawo lub zasady współżycia społecznego, prosimy o kontakt poczta@miastokolobrzeg.pl. Komentarze niezwiązane z artykułem, naruszające regulamin lub zawierające uwagi do redakcji, będą usuwane.
Komentarze zostaną opublikowane po akceptacji przez moderatora.